Video som del av innholdsmiksen

Video som del av innholdsmiksen: Hvorfor og hvordan

Video er et kraftig medie spesielt godt egnet til å fortelle historier til et digitalt publikum i en verden hvor oppmerksomhet er mangelvare. Her er fire måter bedrifter bruker video på i sin markedsføring.

I følge Forbes Insight foretrekker 6 av 10 bedriftsledere video fremfor tekst. Blant forbrukere er tallet enda høyere. Tall fra YouTube bekrefter dette, for hvert eneste minutt blir 100 timer video lastet opp til nettstedet. På YouTube alene konsumeres 6 milliarder timer med video hver måned – nesten en time for hver person på jorden.

Nå kan alle lage video

Det som i pre-internett-æraen var en utenkelig investering for mange norske bedrift er i dag fullt mulig takket være den rivende teknologiske utviklingen. YouTube og Web-TV har gjort distribusjon av video tilnærmet gratis og produksjonsprisen har falt dramatisk.

Fordeler med video

Fordi video både kommuniserer til mottakerens syns- og hørselssans er det et potensielt et kraftigere medium enn tekst, bilder eller lyd. Undersøkelser har påvist at hvordan du sier noe er vel så viktig som hva du sier – og video gjør det spesielt enkelt å trykke på de emosjonelle knappene. Video lar deg kommunisere ting som er vanskelig å få fram med tekst på en god måte, som også gir forbrukeren en mer personlig connection med deg.

Video kan også gi deg økt synlighet på nett (Google eier jo YouTube) ikke bare på søk, men også viralt gjennom sosiale medier, da folk liker å dele innhold de finner interessant, lærerikt, underholdende eller nyttig.

Ta en kikk på disse fire forskjellige videotyper, så finner du kanskje inspirasjon til hvordan din bedrift kan benytte dette unike mediet.

HVORDAN-videoen: Lær forbrukerne å bruke produktene dine

Content marketing handler om å gi verdifullt innhold til målgruppen din. Hvordan-videoer er spesielt populære – og i en verden hvor all informasjon er tilgjengelig forventer vi at det skal finnes en YouTube-video for hvert eneste problem og utfordring vi møter. Særlig når det gjelder hus, hjem og hage.

Et norsk eksempel på denne fronten er MAXBO. Med konseptet ”Klart du kan!” lærer de nordmenn snekring, maling og fiksing til husbruk – en glimrende måte å stimulere salget på. Sjekk http://tv.maxbo.no/ for inspirasjon.

EXPLAINER-videoen: Vis hvordan du gjør forbrukerens liv lettere

En stigende trend er såkalte ”explainers” – en videosjanger hvor reklamefilmen møter infomercialen. Dette er videoer som forklarer hvordan ditt produkt eller tjeneste løser et problem seeren har, eller hvordan du kan gjøre hans eller hennes liv enklere eller mer fornøyelig. Ta for eksempel denne videoen fra kaffeleverandøren Tonx. Synd de ikke leverer til Norge:


KUNDECASE-videoen: La kundene dine skryte av deg

Gode kundeutsagn er den beste reklame du kan få – og hvis du kan få dem til å fortelle en historie om hvordan ditt produkt eller din tjeneste hjalp dem, da har du et fantastisk virkemiddel. Sjekk ut denne videoen fra Citrix som viser hvordan deres kunder opplever produktet GoToMeeting. Filmen er et godt stykke håndtverk hvor man bruker engasjerende B-roll klipp og ”talkings head”-formatet sammen med fremoverlent musikk:


DOKUMENTAR-videoen: Skap troverdighet med dokumentariske videoer

Da McDonald’s i Canada fikk spørsmålet: ”Hvorfor ser maten på reklamen deres annerledes ut enn den gjør i virkeligheten?” laget de en video hvor markedsdirektøren tar deg med bak kulissene og viser hvordan de lager reklamebildene. Troverdig, underholdende og lærerikt, samtidig som at de tar forbrukerne på alvor:

Ønsker du å se på mulighetene video kan tilføre din markedsføring? Vi tar gjerne en uforpliktende prat om hvilke muligheter content marketing kan gi din bedrift. Ta kontakt med oss på telefon 95 44 18 13 eller e-post post@purecontent.no i dag for å avtale et møte med en av våre rådgivere.